Tule mukaan

Leijonien elämänpelastustalkoissa riittää tekemistä jokaiselle. Lähde mukaan toimimaan ympäristön puolesta ja haasta mukaan uudet ja vanhat kumppanit. Annetaan leijonasydämen jyllätä!

Osallistu aktiviteettikilpailuun

Poreileeko päässäsi vesiensuojeluun liittyvä idea, jonka olet aina halunnut toteuttaa?

Olet ehkä pyöritellyt mielessäsi vesileijonien somekampanjaa tai koko kylän yhteistä tempausta, josta muodostuisi vuosittainen toistuva perinne rantojen ja vesistöjen hyväksi. Tai kenties näpeissäsi on teknologiaosaamista, josta voisi lähteä kehittymään sinilevää mittaava kello tai rehevöitymisestä kertova anturi?

Lionien aktiviteettikilpailussa etsitään luovia ideoita vesien laadun parantamiseksi ja likaantumien ennaltaehkäisemiseksi. Parhaat ideat tiimeineen valitaan mukaan Lions Labiin, jossa ideoita työstetään eteenpäin asiantuntijoiden ohjauksessa.

Kilpailu alkaa 1.11.2018 ja ideoita voi jättää 31.3.2019 saakka. Lue lisää ja tempaudu mukaan.

Tule mukaan ideoimaan oppilaitosyhteistyötä

Nuoret tekevät tulevaisuuden – niin rannoilla kuin kuivallakin maalla.

Yhteistyö oppilaitosten kanssa on siksi osa Leijonat puhtaiden vesien puolesta -hanketta. Sen tavoitteena on aktiivinen vesikansalaisuus, jossa yhdistyvät oivallus puhtaiden vesien tärkeydestä ja kyky toimia niiden puolesta.

Hankkeessa teemme oppilaitosyhteistyötä yhteissuunnitellen ja kokeillen. Valmisteilla on opettajien vesikoulutuskonsepti (Sea Quest), jossa hyödynnetään Lions Quest -koulutuksen oppeja sekä lukiolaisten kenttäkurssi ja alakoululaisten taidelähtöinen vesikurssi.

Oppilaitosyhteistyön pääkumppani on Olarin matematiikka-ja luonnontiedelukio. Etsimme parhaillaan mukaan uusia kumppaneita, jotka voivat olla esimerkiksi vesiensuojeluun liittyvää teknologiaa ja palveluita kehittäviä yrityksiä.

Kiinnostuitko aiheesta? Ota yhteys projektipäällikkö Karoliina Vilanderiin, P. 044 0900 912, karoliina.vilander@lionstoimisto.fi.

Lähde osaksi vesileijonaverkostoa

Ilo puhtaista vesistä yhdistää eri-ikäisiä leijonia.

Tavoitteemme on synnyttää Leijonat puhtaiden vesien puolesta -hankkeessa vesileijonaverkosto, jonka ytimessä ovat kokeneen leijonan ja nuoren leon muodostamat ylisukupolviset vesileijonaparit. Ylisukupolvisuus tarkoittaa ajatusta siitä, että tiedot, taidot ja kulttuuri siirtyvät sukupolvien välillä molempiin suuntiin.

Suomen ensimmäinen vesileijonaparin muodostavat Lions-liiton puheenjohtaja Pirkko Vihavainen ja Leojen presidentti Teemu Laitinen, jotka heittävät haasteen tuleville vesileijonille.

Leot ovat jo liikkeellä ympäriston asialla Leo4Green -verkostossa joka on euroopanlaajuinen ympäristöteemainen aktiviteetti.

Jaa vesitekosi sosiaalisessa mediassa

Pidetään virtuaaliset verkot vesillä. Niiden kautta voi tarttua haaviin isoja vonkaleita.

Leijonasosa suomalaisista viettää aikaa sosiaalisen median eli somen eri kanavissa, joita ovat muun muassa Facebook, Instagram ja Twitter. Siksi ne ovat tärkeä näkymisen paikka myös vapaaehtoistyölle. Somenäkyvyys on hyvä tapa innostaa mukaan uusia toimijoita ja kumppaneita sekä kertoa työn tuloksista ja inspiraatiosta. Omat puhtaan veden teot kannattaa jakaa somessa.

Muista #

Kun teet päivityksen sosiaalisen median kanaviin, käytä hashtägiä eli risuaitaa (#). Se on aihetunniste, joka kokoaa tiettyyn aiheeseen liittyvät sisällöt ja keskustelut yhteen. Hashtagin kautta päivityksesi pääsee osaksi laajempaa kokonaisuutta.

Kun kerrot puhtaiden vesien ideoistasi ja suunnitelmistasi, käytä näitä hashtageja: #puhtaatvedetlions #LionsFinland

Lisäksi voit liittää pävityksesi osaksi muiden kärkihankkeiden viestejä. Yhdessä viestimme on vahvempi! Kärkihankkeiden yhteiset hashtagit ovat #vaikutavesiin #ravinteetkiertoon #kärkihanke

Vie vesiteema klubi-iltaan

Ota vesiteot aiheeksi klubi-iltaan tai piiritapaamiseen ja käynnistä samalla ideariihi yhteisistä aktiviteetti-ideoista.

Voit myös koota piirisi vesiteemasta kiinnostuneita klubeja yhteen ja kutsua mukaan hanketiimin. Tiimin myötärannan kiisket tulevat mielellään kertomaan Leijonat puhtaiden vesien puolesta -hankkeesta ja puhaltamaan intoa uuden toimintamuodon purjeisiin.

Materiaalit klubien käyttöön:

Hanketiimi ”myötärannan kiisket”: