Ideapankki

Ajatuksia ideoinnin tueksi – mihin teemoihin aktiviteetti-ideat voisivat liittyä?

Työ Itämeren ja sisävesien hyvän tilan puolesta

Mistä eri lähteistä lähivesistömme kuormitus koostuu ja mihin kaikkeen se vaikuttaa? Mitä voimme tehdä ja keitä tarvitsemme mukaan, jotta pääsemme vaikuttamaan vesien puhdistumiseen konkreettisesti?

Kiertotalouden edistäminen

Kiertotalouden keskiössä ovat raaka-aineet ja materiaalit, joiden arvo ja käytettävyys kantavat mahdollisimman pitkälle. Jätettä ei synny, kun tuotannossa syntyvät ylijäämämateriaalit voi hyödyntää raaka-aineena toisaalla.

Ihmisten arvot ja yli sukupolvien ulottuvat käyttäytymismallit

Miten kokeneiden leijonien ja nuorten leojen sekä kumppaneiden osaaminen saadaan ruokkimaan toisiaan? Osaamisen kierto on kiertotaloutta parhaimmillaan.

Hiljaisen tiedon jakaminen

Mitä sellaista tietoa muhii kussakin meissä tai klubissamme ja verkostossamme, joka ansaitsee tulla esiin ja käyttöön elämänpelastustalkoissa puhtaiden vesien puolesta?

Elämäntavat ja kulutustottumukset

Miten voimme vaikuttaa puhtaisiin vesiin omien elämäntapojemme, kulutustottumustemme ja ostopäätöstemme kautta? Mitä tarkoittaa vastuullisesti eläminen ja millaisia aktiviteetteja sen ympärille voisi syntyä?

Muut Kärkihankkeet

Aina ei tarvitse keksiä kaikkea itse. Käynnissä olevista muista kärkihankkeista saattaa löytyä sinulle, klubillesi tai piirillesi juuri sopiva kumppanitiimi ja tekemistä. Ota rohkeasti yhteyttä myös muihin kärkihankkeisiin ja ehdota yhteistyötä!