Teistäkö seuraava vesileijonapari?

Onko maapallon kestävä tulevaisuus ja elämän säilyttäminen sydämesi asia? Löydä itsestäsi energinen vesileijona, nappaa pari täydentämään osaamistasi ja lähde moottoriksi uuden aktiviteetin kehittämiseen!

Vesiensuojelutoimet tarvitsevat meidän kaikkien – nuorempien ja vanhempien – osaamista, kokemusta sekä auttavia käsiä avukseen. Ylisukupolvisuus on vastuullisuutta parhaimmillaan ja vastuullisuudesta syntyy vaikuttavuutta.

Monella meistä Leijonista on jo paljon kilometrejä takanamme, monta tarinaa kerrottavana ja kokemuksia jaettavana äärestä laitaan ja takaisin.

Meillä Leoilla puolestaan on tuoreita taitoja ja näkemystä asioista, jotka ovat uusia tulokkaita yhteiskunnassamme ja maailmassa.

Elämän ja maailmanlaajuisen puhtaan veden haasteen edessä tarvitsemme totisesti toinen toisiamme – yli sukupolvirajojen!

Tavoitteena Suomen laajuinen vesileijonaverkosto

Leijonat puhtaan veden puolesta on loppukesästä Suomen Lions-liitossa alkanut Ympäristöministeriön rahoittama hallituksen kärkihanke, jonka tehtävänä on aktivoida leijonat yli rajojen tekemään puhtaan veden tekoja muiden yhteiskuntamme toimijoiden kanssa. Taivaskaan ei ole rajana sille, mitä voimme saada yhdessä aikaan, kun annamme luovuutemme ja osaamisemme kukoistaa tärkeän asian inspiroimana!

Haastamme jokaisen teistä Leijonat ja Leot – olittepa sitten meren, järven tai metsän äärellä – miettimään, voisitko juuri sinä ryhtyä alueellasi vesileijonaksi? Kutsu tuttu tai tuntematon oman tai naapuripaikkakuntasi leijona tai leo avuksesi ja lähde mukaan haasteeseen.

Unelmanamme on luoda tämän vuoden aikana koko Suomen laajuinen vesileijonaverkosto!

Tarvitsemme vesileijonaverkostoa – vesiteemaan sitoutuneita ihmisiä – auttamaan hanketta pääsemään maaliin.

Vesileijonaparien toivotaan tukevan oman alueensa klubeja sekä osallistumaan 1.11 julkaistavaan aktiviteettikilpailuun, jossa etsitään uusia ratkaisuja vesien laadun parantamiseksi. Vesileijonat, yhdessä klubien kanssa, ovat avainasemassa vaikuttamassa siihen, että vesiensuojelu vakiintuu osaksi leijonien toimintaa.

Emme ole ajatuksemme kanssa yksin. Baltic Sea Lionit ovat kiinnostuneet asiastamme ja kansainvälistä yhteistyötä viritellään jo. Suomella on nyt mahdollisuus näyttää esimerkkiä muun maailman leijonille ja leoille siitä, kuinka sukupolvienvälisen yhteistyön voima jyllää elintärkeän Vesi-teeman kautta.

Lähde mukaan ja löydä sykkivä ja energinen vesileijona itsessäsi!

Me palvelemme – sydämellä!

Innostunein terveisin,
Suomen ensimmäinen vesileijonapari

Pirkko Vihavainen ja Teemu Laitinen
Suomen Lions-liiton puheenjohtaja ja Suomen leojen presidentti 2018–2019

Leijonat puhtaiden vesien puolesta. Vesileijonapari Pirkko Vihavainen ja Teemu Laitinen.

Leijonat puhtaan veden puolesta
Suomen Lions-liitto ry
Kirkonkyläntie 10
00700 Helsinki
010 501 4500
puhtaatvedet@lions.fi
.